2017. november 01. 16:53 - Hardcore4Life

Élménybeszámoló kicsit másképp: Zűrhajó ((T)RaumschiffSurprise) - 2004

Idén áprilisban, szadista barátaim jóvoltából lehetőségem nyílt megnézni a Zűrhajó című germán filmeposzt. A film nézhetetlen, értékelhetetlen, kifejezetten káros és kritika írásra is majdnem teljesen alkalmatlan. Annak érdekében, hogy valamilyen formában mégis megosszam eme meghatározó filmélményemet, egy rövid versben foglaltam össze a megtekintése közben felmerülő gondolataimat és érzéseimet.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. október 15. 18:23 - Hardcore4Life

Filmbemutató videó: Az Út (The Road) - 7. Filmelemző Oscar

A Baaad Movies jóvoltából ismét megrendezésre kerül a Filmelemző Oscar. Tavalyi debütálás után, idén (könnyen lehet, hogy utoljára ) ismételten benevezek rá. A versenyhez méltó magas minőségű, gondolatébresztő filmet választottam. Meglátjuk mi sül ki a dologból, mindenesetre a tavalyi Amadeus-hoz hasonlóan, igyekeztem legjobb tudásom szerint összerakni a videót.

Nyomasztó szórakozásban gazdag megtekintést kívánok!

Szólj hozzá!
2017. október 10. 21:00 - Hardcore4Life

Filmkritika: Szárnyas Fejvadász 2049 – 2017 (Nagyon enyhén Spoileres)

Denis Villeneuve 35 év elteltével tovább gondolta Ridley Scott kult-státuszú science fiction opuszát. Az elmúlt évek minőségi sikerfilmjei mögött álló rendező nem véletlenül kapta meg a lehetőséget, ugyanis mert nagy költségvetésből egy páratlan képi világú, ambiciózus vállalkozásba belevágni, ami bánatomra csak nyomokban tartalmaz velős gondolatokat.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. szeptember 27. 21:21 - Hardcore4Life

Kései szülés: Indiana Jones és a kristálykoponya királysága filmbemutató - 2008

Jobb későn, mint soha...

Megkésve, de törve nem...

Ki mint veti ágyát, úgy felejti el megemlíteni, hogy milyen jó kollaborációra került sor 2017 májusában.

Na, félretéve a szólásokat és közmondásokat, a lényeg az, hogy szégyenszemre, totálisan megfeledkeztem a Tomlion-nal közösen összerittyentett közös videónkról. Pótolva eme hiányosságot, mostantól eme oldalról is elérhetővé válik az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságáról készített beszámoló/kritika.

TomLion Filmvilága néven futó blogját is csekkoljátok le. Változatos és igényes filmes tartalmakkal jelentkezik rendszeres gyakorisággal.

Jó szórakozást!

 

 

1 komment
2017. szeptember 22. 17:11 - Hardcore4Life

Filmkritika: Lelkük Rajta (Heart and souls) - 1993

 

A kevésbé ismert, 1993-as Lelkük Rajta éppen abban az érában született, amikor még divat volt több korosztály számára családbarát vígjátékokat csinálni. Valamilyen okból mégis szűk célközönséget talált el a film, pedig egyike azon kevés alkotásoknak, ami csordultig van szeretettel és egyszerű, de örökérvényű tanulságokkal.

Tovább
Szólj hozzá!