2017. július 26. 21:23 - Hardcore4Life

Filmkritika: Alpha Dog - 2006

Alpha Dog. Ez a két szó tökéletesen összefoglalja a film tanulságát, vagy nevezzük inkább jelenségnek. A jelenséget, ami akkor következik be, amikor a pitiánerség és a nagyravágyás találkozik.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. május 06. 13:03 - Hardcore4Life

Filmkritika: Világok Harca (War Of The Worlds) - 2005

2005-ben Spielberg már a sokadik alkalommal rukkolt elő egy földönkívüliekkel tarkított sci-fivel. A kész film kapott hideget és meleget, azonban 12 év elteltével szerintem kevesek emlékeznek rá még egyáltalán. Pedig a mester újragondolása és megközelítése egy lenyűgözően depresszív filmet eredményezett, melynek megtekintése nem éppen tartozik a könnyed szombat esti kikapcsolódások közé.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. március 25. 11:53 - Hardcore4Life

Filmkritika: Logan - 2017

Nagyon jó, kimagasló, kiváló, vagy éppen elképesztő. Sok ember oly gyakorta használja ezeket a dicsérő mellékneveket, mint komornyik az ajtókilincset. A gyakoriság azonban hígítja egy-egy ilyen megnyilvánulás relevanciáját. Ritkán használom ezeket a kifejezéseket, mert az én szememben, ezidáig nagyon kevés alkotás érdemelte ki a fentebb említett prominens minőségjelzők egyikét. Most viszont ismét kimondhatom: A Logan egy elképesztően jó film. Elképesztően jó elsősorban, mint FILM és nem, mint képregényfilm.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. március 18. 17:09 - Hardcore4Life

Filmkritika: Betűvető (Akeelah and the Bee) - 2006

A Betűvető percre pontosan kiszámítható története ellenére is kellemes kikapcsolódást nyújt, egy jó nagy adag feelgood életérzéssel megfűszerezve. Ez az a fajta film, amit 15 éves kamasztól kezdve, a 45 éves családos apukán át, egészen az idős éveiben járó nagyszülőig minden korosztály fennakadás nélkül élvezni tud.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. február 14. 10:28 - Hardcore4Life

Filmkritika: Beowulf - 2007

"Mekkora egy kihagyott lehetőség" - ez a mondat keringet a fejemben a Beowulf című film kb. 60. percétől kezdve az utolsóig. Kényelmetlenül nagy kihagyott ziccer lett Robert Zemeckis második Motion Capture Technológiával készült animációs projektje. Ezért a filmért tényleg nagy kár, mert rengeteg potenciállal rendelkezett, és szinte folyamatosan, végig ott lebeg körülötte az a "lehetne ez ennél sokkal több" gondolat.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. február 10. 10:23 - Hardcore4Life

Videó Intro 2017

Az alábbiakban található egy általam készített, bizonyos filmek pillanataiból összevágott  zenés videó, melyet a későbbiekben saját filmbemutató videóim elé introként szándékozok használni. Olyan snitteket válogattam össze, amiket én személy szerint különlegesnek, látványosnak, szépnek, epikusnak, megkapónak vagy éppen a konkrét zenéhez illőnek találtam az évek alatt megtekintett több száz film, százezernyi másodperce közül. Remélem tetszik, enjoy!

Szólj hozzá!